top of page

De Chiro, wat is dat?

De Chiro is de grootste jeugdbeweging van Vlaanderen. Iedereen is welkom vanaf 6 jaar. Met meer dan 100 000 zijn we, verspreid over een goeie 900 groepen. Jouw kind is daar één van. Welkom in onze groep!

In de Chiro spelen we samen en beleven we het hele jaar door een leuke zondagnamiddag. Het liefst kom je elke week. Hoe meer je komt, hoe meer vrienden je maakt en hoe leuker Chiro is. 

De kinderen spelen per leeftijd samen in groep. Zo maken ze nieuwe vrienden en veel plezier. Ze leren solidair te zijn en elkaar te respecteren.

De leiding zorgt voor toffe activiteiten: verstoppertje of tikkertje spelen, samen te voet op tocht, voetballen in het park of een bosspel. De Chiro is een plaats waar kinderen ervaringen kunnen opdoen, en waar ze fouten mogen maken. We geven kinderen de kans om veilig buiten te spelen.

In de zomer gaan we op kamp met heel de groep. Veel kinderen gaan voor de eerste keer van huis weg als ze op kamp gaan. Zo leren ze zelfstandig worden.

Eens de jongeren wat ouder worden, organiseren ze zelf een activiteit en nemen ze verantwoordelijkheid op. Zo steken ze al eens samen een show in elkaar, of geven de oudere kinderen een activiteit aan de jongere kinderen. Zo leren ze ook in groep samenwerken. Al die vaardigheden kunnen ze heel hun leven gebruiken.

Meer info vind je in de welkomstbrochure van de Chiro of door eens een kijkje te nemen op de nationale website.

bottom of page