Kampthema

Er bestaat ergens hier niet zo ver vandaan een groot Rijk ‘Gallia Belgica’ dat wordt bestuurd door een enorm machtig man. Zijn naam is Julius Caesar, maar hij wordt oud en voelt iedere dag steeds meer verraad om zich heen. Daarom wil hij nu zo snel mogelijk op zoek naar een opvolger.

Om de nieuwe keizer van het Rijk te kunnen worden moeten de dappere vrijwilligers eerst de meest verschrikkelijke opdrachten vervullen. Degene die hierin slaagt zal de titel van Imperator van het Rijk overnemen.

 

Iedereen die zich voelt geroepen voor deze taak kan zich aanmelden op 8 juli rond  12 uur ’s middags in het ‘castra’ te Witteberg.

AVE CAESAR

Kampupdates

Beste ouders,

Ook deze keer kan je op de hoogte blijven van onze megacoole activiteiten en af en toe eens een update krijgen over hoe de lieve kindertjes het stellen op kamp.

Dus ben je benieuwd naar het kampleven, check dan de posts op onze Facebook-pagina.

Er is er eentje jarig...

op kamp

8

13
14

15
16

Falke

Lander

Sofie

Ybe

Lore

Freelance

Speelclub

TIto

Speelclub

Leiding

in juli

18
19
21

22
27

29

Yoran

Pieter

Daan

Amber

Dylan

Marthe

Rakwi

Freelance

Rakwi

Rakwi

Leiding

Tito

​🥳🎂🎉

Speelclub

Dag speelclubbertjes,

 

Het is weer zover, acht volle dagen jullie uitleven, ravotten, gek doen en een beetje luisteren naar de leiding als het moet.

Wat jullie zeker niet mogen vergeten (maar mama en papa zullen daar wel mee helpen) is:

  • Een picknick voor de dag dat jullie vertrekken

  • Jullie beste humeur en soms een bidden voor mooi weer op kamp!

  • Een knuffel om je ’s nachts gezelschap te houden

Jullie moesten tijdens het werkjaar ook al een wit T-shirt afgeven aan de leiding, maar waarvoor jullie dit gaan gebruiken zullen we nog eventjes geheimhouden... 

 

Wij hebben er alvast suuuuper veel zin in, jullie toch ook? 

 

Groetjes van jullie favoriete leiding Julie, Lore en Jesse + jullie favoriete freelance Falke.

Rakwi's

Beste rakwis

Het jaarlijkse kamp komt er weer aan en wij als leiding hebben er al heel veel zin in, hopelijk jullie ook. 

Dit jaar vertrekken we op 8 juli. We spreken af om 7u af aan het station van Brugge met een rugzak vol zin om te ravotten. 

We hebben 8 dagen om helemaal vuil te worden. Tandenborstel hebben jullie niet nodig want we poetsen 8 dagen onze tanden niet 😉, laat die kam maar thuis want haren worden niet gekamd, we gaan nooit onze handen wassen en dan keren we op 16 juli terug als tevreden trollen. 

Het wordt een kamp waar de andere jeugdbewegingen jaloers van zullen zijn. Laat al die social media maar thuis want die horen niet thuis op kamp. Ook snoep is niet toegelaten want die worden ook in beslag genomen door de leiding!

Trollige groeten van Dylan, Owen en Merel

Tito's

Beste Tito’s dit jaar gaan we op kamp naar Witteberg!

We gaan er weer een op en top gezellig kamp van maken. Daarnaast krijgen jullie ook een opleiding tot echte krijgers en de ultieme detectives.

Wat je zeker mee moet doen:

  • Een karohemd 

  • Een witte T-shirt 

  • Veel kleren die vuil mogen worden 

Wat je zeker niet zal nodig hebben is je gsm, die wordt tijdens het kamp toch bijgehouden door de leiding dus dan kan je hem evengoed thuislaten. Als er moet gebeld worden, dan kan dat via de leiding gebeuren.

Ook snoep is niet nodig, je zal eten genoeg krijgen op kamp 😋

Veeeeel groetjes

Keti's

Beste keti’s

Net als jullie vinden wij het ook super jammer dat die saaie examens gedaan zijn en dat we van die vervelende leerkrachten af zijn, maar niet getreurd: aan lastige leiding zal er een overvloed zijn op kamp 😉

Het wordt een ongelofelijk avontuur waarin we echte romeinen worden. We gaan onszelf meer dan ooit zullen ontdekken. 

Dit avontuur zal ons brengen naar spannende momenten, superleuke activiteiten en wandeltochten waarvan onze voeten zullen openliggen en onze rug krom zal gelopen zal zijn. Het is daarin ook belangrijk om goede wandelschoenenschoenen mee te doen en voldoende vuile kledij. 

Hopelijk hebben jullie er evenveel zin als wij.

mvg 

Jullie leiding Tibo en Niels

Bagage + heen- en terugreis

Alle bagage wordt binnengebracht op woensdag 3 juli tussen 18u en 20u in de Chirolokalen, Landjuwelenstraat 43.

Zorg ervoor dat alles stevig verpakt zit in valies, rugzak, reistas of bananendoos (NIET in plastic zakken en als je een plastieken valies meegeeft is dit op eigen risico, er wordt namelijk gestapeld in de camion). 

Aan ieder stuk bagage hangt een ingevuld naamkaartje in de afdelingskleur (Speelclub geel / Rakwi’s groen / Tito’s rood / Keti’s blauw / Aspi’s oranje / leiding afdelingskleur / kookploeg roze). Indien nodig maak je een naamkaartje bij in je afdelingskleur.

De medische fiche dient ook dan ten laatste afgegeven te worden aan de afdelingsleid(st)er.

Op 4 juli wordt bij de lokalen de camion gevuld om tussen 16u en 18u, alle ouders die een handje willen komen helpen zijn zeker welkom 

Voor de heenreis verzamelen we op maandag 8 juli om 7u op het stationsplein te Brugge aan de hoofdingang. Wees op tijd, want de trein vertrekt al om 7u25! Je zorgt voor een picknick voor ’s middags.  ’s Avonds krijgen jullie dan een warme maaltijd voorgeschoteld.

 

Bij de terugreis komt de trein aan in het station van Brugge op dinsdag 16 juli om 16u30.

De bagage alsook de verloren spullen kunnen afgehaald worden op vrijdag 19 juli tussen 19u en 20u in de Chirolokalen.

Belangrijk

De ochtend van vertrek heb je je identiteitsdocument of identiteitskaart bij en geef je die af aan de verantwoordelijke leid(st)er. Enkel de oudsten (keti’s en aspi’s) mogen tijdens de treinreis hun identiteitskaart bijhouden. Bij de jongsten is een identiteitsdocument (zonder foto) afgeleverd door de gemeente, of een identiteitsbewijs (met foto) dat het bewijs van hun leeftijd aantoont voldoende.

Kauwgom hoort niet thuis op Chirokamp, net zoals snoepjes, koekjes … Deze worden bij de aanvang van het bivak in een grote snoep-doos gestopt en bij gelegenheid onder de afdeling verdeeld.

Veel zakgeld heb je niet nodig (voor de kleinsten volstaat ongeveer € 10), tenzij er massaal kaartjes moeten verstuurd worden (en vergeet niet dat er ook postzegels moeten gekocht worden).

Waardevolle en dure voorwerpen laat je best thuis. Dus geen smartphones, fototoestellen, dure uurwerken…  Wij zijn niet verantwoordelijk voor verlies indien het toestel toch wordt meegenomen. Het is ook niet mogelijk om deze toestellen op te laden op kamp! De weinige stopcontacten hebben we immers nodig voor belangrijkere dingen.

 

We vertrekken in uniform! (Dit geldt niet voor de speelclub, maar het mag natuurlijk.)

Kampadres

Chirojeugd Sint-Jozef

(Naam van de geadresseerde)

Witteberg 1000

3930 Hamont-Achel

Mogen we vragen enkel te telefoneren bij noodgevallen! Je kan natuurlijk wel altijd een kaartje sturen naar zoon- of dochterlief 😊

Bagagelijst

Vanuit de leidingsploeg vragen we om bagage NIET in (plastic) zakken mee te geven, maar in een valies (op eigen risico, weet dat er in de camion op gestapeld zou kunnen worden), reistas of bananendoos.

Het lijstje is zo opgesteld dat je telkens het cirkeltje vooraan kan aankruisen dat hoort bij het kledingstuk dat je zonet in je bagage hebt gestopt.  Daarnaast schrijf je het aantal op de puntjeslijn. Als een cijfer vermeld staat, betekent dit dat dit aantal in principe toereikend is.

Voorzie je kledij zoveel mogelijk van je naam of initialen, zeker veldbedden, slaapzakken, wasgerief en keukenhanddoeken!

Bevestig aan je bagage een van de 4 kaartjes die in je Slagske terug te vinden zijn. Zo vindt iedereen vlug zijn spullen terug.

Luizen en teken

Beste ouders,

Als veel kinderen samen veel tijd doorbrengen, is het goed mogelijk dat naast plezante tijden, ook luizen gedeeld worden. Deze komen er doordat één of meerdere leden deze beestjes meebrengen op kamp. 

Voor ons is dit een zeer lastig probleem, een heleboel leuke activiteiten moeten worden geschrapt om iedereen te controleren, om de kinderen in kwestie te behandelen, … 

We hebben ook al een aantal jaren op kamp een paar flesjes luizenshampoo moeten aankopen om de kinderen te behandelen. Wij zouden niet graag hebben dat alle kindjes met luisjes naar huis gaan, dus worden ze wel altijd direct behandeld. Maar zoals jullie waarschijnlijk ook weten, zijn zo’n flesjes behoorlijk duur. En we kunnen toch veel leukere dingen doen met dat geld, hé?

Dus vragen wij aan ALLE OUDERS om uw zoon/dochter (eender welke leeftijd) te controleren VOOR ze op kamp vertrekken. Mocht uw zoon/dochter last hebben van deze vervelende beestjes is dit geen enkel probleem zolang u het ons maar MEEDEELT en uw kind al behandeld is. Wij kunnen altijd de behandeling voortzetten op kamp als u de shampoo aan uw kind meegeeft en contact neemt met de leid(st)er. Schrijf best de naam van uw kind op het doosje zodat de shampoo enkel voor uw kind wordt gebruikt en ook u niet onnodig dure flesjes hoeft te kopen. 

Luisjes zijn lastig maar wees gerust: iedereen heeft er weleens last van, ook je leiding heeft er vroeger gehad. Maar zeg het ons, dan hoeven we geen leuke activiteiten te schrappen! 

Ook dit jaar kamperen we terug in een streek waar teken voorkomen. Teken zijn kleine, zwarte diertjes, zo groot als een speldenkop. Deze dieren leven meestal op lage begroeiing, waar ze wachten tot een gastheer passeert. Ze hechten zich dan aan je huid en zuigen zich vol bloed. Een ongestoorde teek kan tot 7 dagen blijven zitten eer hij voldaan is en lost. De beet van een teek is volledig pijnloos.

In België is ongeveer 1 op de 10 teken drager van de ziekte van Lyme. Wanneer zo’n teek langer dan 12 uur blijft vastzitten, kan het zijn dat de ziekte van Lyme wordt overgegeven. De symptomen waar je op moet letten als je kind terugkomt van kamp zijn:

  • Een rode ring op het lichaam waar eerder een teek heeft gezeten. Deze vlek wordt groter en voelt warm aan.

  • Griepachtige verschijnselen als hoofdpijn, keelpijn en koorts.

Indien deze symptomen zich voordoen, neem dan contact op met uw huisarts. De ziekte van Lyme is namelijk goed te behandelen.

We stoppen veel tijd in de constante strijd tegen deze beestjes, vooral bij de jongere groepen. Om deze klus eventueel tot één keer per dag te kunnen beperken, zullen wij erop letten uw kind zo min mogelijk met korte broek in lang gras te laten spelen. Er bestaan echter ook middelen, verkrijgbaar bij de apotheek, die een tekenwerende werking hebben. Deze zijn nooit 100% effectief maar kunnen wel een extra hulp zijn. Deze zijn niet goedkoop (toch gemiddeld zo’n €8 tot €10) en wij willen u daarom absoluut niet tot deze aankoop verplichten. Met of zonder tekenmelk, wij zullen ons best doen om teken zo snel mogelijk op te merken en te verwijderen! Indien u tekenmelk meegeeft aan uw kind, gelieve dit dan, voorzien van naam, bovenaan de bagage te steken.

Wij doen ons uiterste best, maar wij raden u toch aan om het hele lichaam nog eens goed te controleren eenmaal thuis. Indien u er toch nog één vindt, en u kan deze zelf niet verwijderen, neem dan contact op met uw huisarts, of u kunt altijd bellen naar leiders Lore of Niels. Wij zullen met plezier nog even herinneringen ophalen aan het kamp terwijl we bij uw zoon/dochter de zoveelste teek verwijderen!